Skip to main content

100% volkoren

100% gezond

100% volkoren, 100% gezond

Wij engageren ons om de consument beter kennis te laten maken met „volkorenbrood“. Ons gamma bevat daarom veel 100% volkorenbroden. 100% volkorenbrood is uitsluitend uit volkorenmeel gemaakt, zonder toevoeging van tarwebloem.

Ons volkorenmeel wordt gemaakt van de volledige graankorrel, op een natuurlijke manier vermalen. Enkel zo garanderen we dat het maximaal gehalte aan vezels, vitaminen, mineralen en bioactieve componenten aanwezig blijven in het brood.

Volkorenbrood is bovendien ook lekker.

In recent onderzoek verkiezen consumenten volkorenbrood als lekkerste ontbijtproduct.
Zo lekker, dat het ook op elk moment van de dag kan gegeten worden.

Gezondheidscharter

Koolzaadolie - Omega 3

Biaform kiest voor koolzaadolie als plantaardige vetstof omdat koolzaad veel gezonde vetzuren bevat (enkelvoudig onverzadigde), wat gunstig is voor de gezondheid van hart en bloedvaten. Koolzaadolie is ook een befaamde bron van vitamine E en linoleenzuur, een essentieel Omega 3 aminozuur.

Jodiumzout

We hanteren bewust een laag zoutgehalte in alle Biaform recepten (max. 1g/100g), lager dan de aanbevolen voedingsrichtlijn en zonder aan smaak in te boeten.

Onze broden bevatten bovendien jodiumzout in plaats van gewoon zout. Jodiumzout is aanbevolen door de Hoge Gezondheidsraad om de inname van jodium bij de Belgische bevolking te verbeteren.

Gevarieerd aanbod volkoren en meergranen broden

Biaform, het brood bij uitstek voor je lijn en gezondheid, is makkelijk herkenbaar aan het blauwe etiket en het gele silhouet. Het 100% volkoren recept bestaat al meer dan 30 jaar, en is een plezier voor reeds meerdere generaties “Broodlovers” die verantwoord willen eten.

Deze voedzame en hoogkwalitatieve broden zijn gemaakt met volkorengranen en bijzonder geschikt voor consumenten die bewust gezonder willen eten maar niet willen inboeten aan smaak. De typische ultrafijne sneetjes geven je een verzadigd gevoel.

Enkel de meest kwalitatieve grondstoffen worden geselecteerd om een vers Biaform brood te bakken door een uniek procedé. De familiale bakkerij heeft een grondige kennis over de granen en een unieke kwaliteitsexpertise ontwikkeld, wat toelaat smaakvolle gezondheidsbroden met een hoge voedingswaarde en langere versheid te maken.

Biaform broden worden dagelijks vers gebakken en zijn beschikbaar in het schap “voorverpakt brood” van de Belgische supermarkten en hun online shops.

Enkel de meest kwalitatieve grondstoffen worden geselecteerd om een vers Biaform brood te bakken door een uniek procedé. De familiale bakkerij Patroba NV heeft hier een grondige kennis over de granen en een unieke kwaliteitsexpertise ontwikkeld, wat toelaat smaakvolle gezondheidsbroden met een hoge voedingswaarde en langere versheid te maken.

Ontdek ons gamma hier

De voedingstak

Volkoren graanproducten

Minstens 125 g per dag

De grootste gezondheidswinst valt te rapen door meer volkoren granen (brood, pasta, rijst…) te consumeren.

Bekijk hier de voedingstak

Voor diëtisten

Contacteer ons